Hvad er UVC?

Ultraviolette stråler (UV) er elektromagnetiske stråler udsendt af solen, hvis bølgelængde er placeret mellem synligt lys og ioniserende stråling, såsom X-stråler og gammastråler.

Bølgelængder fra 200 til 280nm kaldes UVC og er skadelig for vira, bakterier og andre mikroorganismer, men 200-230nm ( FAR-UVC ) er uskadelige for mennesker og dyr.

Ved en bølgelængde på 222nm ødelægger UVC molekylære bindinger af mikroorganismernes DNA & RNA, hvilket gør dem ufarlige og forhindrer deres vækst og reproduktion.

FAR-UVC 222nm

Sikker for hud og øjne – Ifølge de fleste undersøgelser er FAR-UVC-produkter sikre for hud og øjne. Far-UVC trænger ikke ind i det ydre lag af hud eller øjne, så det forårsager ingen vævsskader.
Konstant desinfektion – fordi FAR-UVC er sikkert for hud og øjne, kan produkter køre konstant. Enhederne kan til enhver tid arbejde for at dræbe patogener som vira og bakterier, så du aldrig starter fra nulpunktet.

Hvad er UVC

Hvordan virker en bakteriedræbende enhed?

En bakteriedræbende enhed er udstyret med en særlig type lampe, der producerer UV-C ultraviolet lys, en frekvens, der er i stand til at nedbryde 99,9% af patogene mikroorganismer, såsom vira, skimmelsvamp, der findes i luften og på overflader.

UVC systemer bruges allerede i vid udstrækning til medicinsk og laboratorie sterilisering, og er her en anerkendt metode til desinficering.

Når UV222 lampen tændes, ses en tydelig og stor effekt efter ganske få minutter.

Få mere information

Skriv gerne til os for at modtage videnskabelige undersøgelser og artikler om emnet.

Tlf.:   40 92 92 09

Mail: ska@uvcDanmark.dk